Kv. Triton

Området / Lägenheterna


Området

Tredje etappen av Öster Mälarstrand är Västerås första hållbara teknik-, och miljöstadsdel. Belägen vid Mälaren öster om centrum, har stadsdelen kommit att bli ett område som erbjuder en salig blandning av natur, sjö och stad. Med höga ambitioner ska Öster Mälarstrand utgöra det senaste inom hållbart byggande, gröna gårdar, trähus, miljörum, solceller, bil-, och cykelpooler. Inom ett par år förväntas det byggas minst 600 bostäder i det redan mycket populära området.

Stadsdelen, som tidigare var en uppställningsyta för båtar, ska bli en livfull länk mellan grönområden, vattnet och andra delar av staden där det ska vara enkelt att gå och cykla. Här kan du njuta av närhet till bad, skridskoåkning, trevliga parkområden och fantastisk natur. Du har cykelavstånd till centrum och en kort promenad till en charmig småbåtshamn, en sagopark och äventyrsbadet Kokpunkten. En ledig dag tar du cykeln till badplatsen Framnäs eller en löptur i det vackra naturreservatet Björnön.

Kv. Triton ligger på Öster Mälarstrand som du kan läsa mer om här

Lägenheterna

Kvarteret Triton vill främja mångfald. Här ska du kunna trivas och bo länge, oavsett vem du är. Därför är våra lägenheter gjorda för alla sorters familjekonstellationer, åldrar och plånböcker. Kvarteret består av fyra hus med sammanlagt 101 hyresrätter, som alla är byggda med hållbara materialval av hög kvalité.

Det ska kännas enkelt och roligt att komma hem. Sätt nyckeln i låset och välkomnas av en ljus, rymlig lägenhet med eftermiddagssolen som lyser in på ekparketten och de vitmålade väggarna. Här har alla lägenheter strategiskt placerade altaner och balkonger med bästa möjliga utsikts-, och solförhållanden, så det är bara att sjunka ner på din favoritplats och blicka ut över grönområden och promenadstråk. Och ja, du kommer även stortrivas i kök och badrum! I de flesta lägenheter är det förberett för diskmaskin och mikrovågsugn. Bor du i kvarteret Triton har du dessutom egen torktumlare och tvättmaskin i det rymliga, vitkaklade badrummet.

Parkering / Garage

Ett parkeringshus finns tillgängligt precis intill fastigheten. Det är Västerås Stad som sköter om parkeringshuset och man hyr platsen genom EasyPark-appen eller ett abonnemang med Västerås Stad.

Internet

Lägenheterna i Kvarteret Triton är kopplade till Telias fibernät. Det innebär att du som hyresgäst endast kan ansluta dig till ett abonnemang hos Telia för internet, tv och telefoni. För mer info, kontakta Telia.

Finns i lägenheten

Lägenheterna är utrustade med tvättmaskin och torktumlare, alternativt en kombinerad tvättmaskin. Köken är förberedda för diskmaskin och mikrovågsugn.

Hyran

I hyran ingår TV-paketet lagom från Telia. El och varmvatten tillkommer. Varmvatten faktureras i efterhand enligt faktisk förbrukning. För mer info angående elabonnemang och elförbrukning, kontakta Mälarenergi.

Adress

Notuddsallén 3, Tritongatan 2, tritongatan 6 och Öster Mälarstrands allé 10, 723 56 Västerås

Planlösningar

Öster Mälarstrands Allé 10

Tritongatan 2

Tritongatan 6

Notuddsallén 3

Uthyrning

Lägenheterna hyrs ut via Bostad Västerås

Lediga lägenheter

Uthyrningspolicy

Snabbfakta

 • Hiss finns
 • 101 st hyreslägenheter
 • 1 - 4 rum och kök
 • 35 - 87 m²
 • Byggt 2017/2018
 • Alla lägenheter utom 3st har antingen balkong eller uteplats.
 • Parkeringsplats finns att hyra i intilliggande parkeringsgarage
 • Förråd finns endast i lgh
 • Förskola i botten med 4 avdelningar och egen kock
 • 288 st cykelparkeringar
 • Medlemskap i bilpool och cykelpool

För hyresgäster

Här har vi samlat information för dig som är hyresgäst i Kv. Triton. Här hittar du kontaktuppgifter och annan praktisk information om uppsägning, inflyttning och boende.

Klicka här för mer info