Stenåldern

Området / Lägenheterna


Området

På Bjurhovda finns det fina grönområden och motionsspår. Bjurhovda ligger i närheten av Badelundaåsen som är ett mycket naturskönt område med riksintresse. Vid Badelundaåsen ligger även Anundshög som innehåller rikt med fornminnen från Vikingatiden.

Bjurhovda består idag av mestadels bostadsrätter och villor. Bjurhovda genomgår just nu en positiv förändring där centrum utvecklas, flera och nya bostäder byggs och utbudet av förskolor och skolor är bra. I närheten ligger köpcentret Hälla med detaljhandel och matbutiker.

Kv. Stenåldern är ett kvarter bestående av två flerfamiljshus med totalt 24 ljusa, moderna och välplanerade lägenheter. Stenåldern ligger cirka 5 km från Västerås centrum. Kollektivtrafiken är väl fungerande med avgångar cirka var 15:e minut till centrala Västerås.

Bostäderna ligger med cirka 10 minuters cykelavstånd till Norra Finnslätten med arbetsgivare som Northvolt och ABB. Även gymnasieskola, paddelbanor och möjlighet till annan träning finns på Finnslätten.Lägenheterna

Lägenheterna i Stenåldern är byggda av fastighetsbolaget Carpenter Fastigheter Stenåldern AB år 2021/2022. Bostäderna är utformade på sådant sätt att dem ska passa, unga, äldre och såklart den lilla familjen. Välplanerade 2.5:or om 68 kvadrat där utrymme ges att utforma ena rummet till ett arbetsrum, barnrum eller kanske en väl tilltagen klädkammare. Lägenheterna i bottenplan erbjuds altaner och i plan två och tre finns sociala entrébalkonger.

Samtliga utrymmen i lägenheterna har ekparkett och vitmålade väggar. Helkaklat badrum med kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Köket innehåller kombinerad kyl/frys, inbyggnadsugn, inbyggnadshäll samt diskmaskin, köket har dessutom en snygg grå trendig lucka. Samtliga lägenheter har förråd i anslutning till bostaden.

Innergården är gemensam och upplevs ombonad och trygg då den omges av de två bostadshusen, husen omfamnar innergården dit alla entréer vänder sig. Stenåldern har en tydlig träarkitektur, uppbrutna volymer och tydliga takfall som ger en mjuk, varm och social engagerad miljö.


Internet

Lägenheterna på Stenåldern är kopplade till Stadsnätet.
Läs mer på fibra.se

Hyran

Värme och vatten ingår i hyran. El och Internet tillkommer. 

Adress

Flisavägen 63 och 65.

Länkar

Stenåldern - Planlösningar

Uthyrning

Lägenheterna hyrs ut via Bostad Västerås

Lediga lägenheter

Uthyrningspolicy

Snabbfakta

  • 24 st hyreslägenheter
  • 2,5 rum och kök
  • 68 m²
  • Byggt 2021/2022
  • Entrébalkong på övre plan
  • Uteplats på nedre plan
  • 20 st parkeringsplatser finns mot avgift
  • Förråd finns i anslutning till lägenheten