Vem kan söka

Kan jag söka utan garanti

Du behöver inte omfattas av bostadsgarantin för att kunna söka studentbostad. Om vi har lediga lägenheter kvar efter att vi jobbat klart med själva garantiperioden så går det att söka det som publiceras på vår hemsida, så länge du uppfyller följande krav:

  • Studier skall bedrivas på Mälardalens högskola i Västerås och avse minst 30 hp per termin (alternativt yrkeshögskola, folkhögskola)
  • Studenter från Västerås och de som går en yrkeshögskola kan endast söka de bostäder som det inte finns kö till och som publiceras på vår hemsida
  • Du ska som sökande uppfylla respektive fastighetsägares uthyrningspolicy

Är du osäker på ifall du uppfyller kraven eller inte så är du välkommen att kontakta oss.

Är du Västeråsare?

Studenter från Västerås omfattas inte av bostadsgarantin och kan endast anmäla sig till de bostäder som publiceras på hemsidan under "lediga lägenheter".

Annan utbildning

Studenter vid annan utbildning än Mälardalens högskola omfattas inte av bostadsgarantin.
Om du ska studera på någon annan utbildning t.ex. inom yrkeshögskolan, OSM Aviation Academy eller folkhögskola kan du söka de bostäder som publiceras på vår hemsida. En förutsättning är att du flyttar till Västerås p.g.a studier.

Registrera dig som sökande och markera ”annan utbildning” i intresseanmälan. Glöm inte att maila ditt antagningsbesked till oss.

Gymnasiestudier

Studerande på gymnasienivå kan tyvärr inte söka studentbostad.