Skultuna

Området / Lägenheterna


Området

Skultuna har en bra offentlig service. Här finns till exempel vårdcentral, servicehus, gruppboende, mötesplatser, skolor, förskolor, fritidsgård och bibliotek. Här finns också kommersiell service, bland annat livsmedelsbutik, bank, kiosk, blomsterbutik och frisör samt några restauranger och ett gym. I den gamla bruksmiljön finns ett bruksmuseum och ett brukshotell.

I Skultuna finns bra möjligheter för den som är intresserad av friluftsliv. Det finns flera friluftsområden. Två exempel är Sågdammen och Kvarnbackaparken, som är populära strövområden och utflyktsmål. Kvarnbackaparken ligger väster om Skultuna centrum nerför Brännugnsbacken. Här finns rastplatser, promenadstigar, rododendrondal, friluftsscen, kulturminnen och naturupplevelser. Flera av mässingsbrukets tidigaste verkstäder finns inom Kvarnbackaparkens område och hantverkare har sina lokaler vid parken. Sågdammen är ett strövområde längs med Svartån, strax norr om centrala Skultuna. Området ligger naturskönt och är ett paradis för fåglar och fågelintresserade.

Lägenheterna

Hyreslägenheterna i Skultuna är byggda av fastighetsbolaget Carpenter. Skultuna ligger ca 13 km från Västerås centrum. Hyresrätterna håller en hög kvalité och tack vare ett medvetet arbete för att minska produktionskostnaderna har Carpenter haft möjlighet att genomföra materialval som höjer standarden.

Samtliga utrymmen i lägenheterna har ekparkett och vitmålade väggar. Helkaklat badrummet med badkar. Badrummet är även utrustat med tvättmaskin och torktumlare. 

Internet

Lägenheterna i Skultuna är kopplade till Telia.

Finns i lägenheten

Lägenheterna är utrustade med tvättmaskin och torktumlare, alternativt en kombinerad tvättmaskin. Köket innehåller bl.a diskmaskin och micro. Samtliga lägenheter har förråd i anslutning till bostaden.

Hyran

Varmvatten ingår i hyran. Värme och el tillkommer. För mer info angående elabonnemang och elförbrukning, kontakta Mälarenergi.

Adress

Karl IX:s väg 13 A-H, 726 30 Skultuna
Aluminiumvägen 4 A-F, 726 30 Skultuna

Planlösningar

Planlösningar

Uthyrning

Lägenheterna hyrs ut via Bostad Västerås

Lediga lägenheter

Uthyrningspolicy

Snabbfakta

  • 28 st hyreslägenheter
  • 4 rum och kök
  • 84 m²
  • Byggt 2014
  • Balkong på övre plan
  • Uteplats på nedre plan
  • 1 parkeringsplats per hushåll ingår
  • Förråd finns i anslutning till lägenheten