Kv. Översten 65+ (Trygghetsboende)

Området / Lägenheterna


Området

Kvarteret Översten ligger på Viksäng och är ett Trygghetsboende med stort fokus på gemenskap. Lägenheterna är anpassade för äldre människors behov och erbjuder generösa gemensamhetsutrymmen för umgänge och aktiviteter för alla tänkbara intressen och önskemål. Gillar du att läsa eller lyssna på musik? Här finns både bibliotek och musikrum. Som hyresgäst har du även möjlighet att hyra en övernattningslägenhet till dina anhöriga och besökare. Utanför finns även en vacker utomhusmiljö för hyresgästerna att nyttja.

Boendet har närhet till Viksäng centrum där det finns matbutik, vårdcentral, kiosk, apotek, restauranger och annan service. En promenad bort finns busshållplats för linje 3 och därifrån kan man enkelt kan ta sig till centrum, Erikslund handelsplats samt, Västerås flygplats. Gillar du att ta långa promenader? Med ett avstånd på strax under 1,5 km kan du ta dig till det sjönära området Öster Mälarstrand och njuta av en fika.

Översten ligger på Viksäng som du kan läsa mer om här
Lägenheterna

Översten innefattar fem byggnader med totalt 60 st lägenheter allt mellan 1, 2, 3 och 4 rok från 55 till 103 kvadratmeter med balkong eller uteplats. Alla lägenheter har vitmålade väggar, parkettgolv och helkaklade badrum med tillhörande tvättmaskin och torktumlare. Köken är utrustade med kyl, fryst samt ugn.

Minst en person i hushållet ska ha fyllt 65 år för att få erbjudande om en lägenhet i trygghetsboendet.

Internet

Husen i Översten är kopplade till Telias fibernät. Det innebär att du som hyresgäst endast kan ansluta dig till ett abonnemang hos Telia för internet, TV och telefoni. För mer info, kontakta Telia.

Hyran

Telia tripple play ingår i hyran. Det innebär att alla hyresgäster har TV-paket lagom, internet 10/10 och telefoni utan extra kostnad. Värme och varmvatten ingår i hyran. El tillkommer.

Adress

Regementsgatan 91 A, B, C, D och E. 723 45 Västerås

Länkar

Planlösningar

Områdeskarta

Översiktskarta

Uthyrning

Lägenheterna hyrs ut via Bostad Västerås

Lediga lägenheter

Snabbfakta

  • Hiss finns
  • 60 st hyreslägenheter
  • 1 - 4 rum och kök
  • 55 - 103 m²
  • Byggt 2013
  • P-plats mot avgift
  • Balkong eller uteplats till samtliga lägenheter
  • Begränsat antal förråd finns att hyra
  • Bemannad reception, 2 tim/dag