Så söker du bostad

Vem får lägenheten?

Bostad Västerås förmedlar bostäder på uppdrag av olika fastighetsägare. Vi följer respektive fastighetsägares uthyrningspolicy och krav när vi förmedlar bostäder. Vi arbetar inte med kötid och kan tyvärr inte uppskatta hur lång tid det kan ta innan du blir erbjuden en bostad. Om du anmält ditt intresse för en lägenhet så har du sökt den och får svar efter sista anmälningsdatum. Vi kan inte ge dig svar om lägenheten innan dess. 

 

Registrera dig

För att få en bostad genom Bostad Västerås behöver du vara registrerad som bostadssökande hos oss. Alla som har fyllt 18 år är välkomna att registrera sig som bostadssökande.

Registrera dig som bostadssökande här

 

Gå på visning

Erbjudande om visning skickas per mail vanligtvis till 5 sökande. I erbjudandet finns kontaktuppgifter till den som visar lägenheten. Om det är nyproduktion finns ingen möjlighet till visning.

 

Inkomstunderlag

Om du blir erbjuden ett kontrakt tas en kreditupplysning. Du behöver även visa intyg som styrker att du uppfyller fastighetsägarens krav för att du ska erbjudas bostaden. Var därför förberedd med anställningsavtal och lönespecifikationer.

 

Sök bostad 

Du söker en lägenhet genom att anmäla intresse för den på vår hemsida. Svar får du efter sista anmälningsdatum. Blir du erbjuden visning skickas det till dig via mail. 

Lediga bostäder annonseras här

 

Lämna svar

Efter visningen behöver du svara ja eller nej på om du fortfarande är intresserad av bostaden. Det gör du enklast på Mina sidor. I ditt erbjudande står datum när du senast behöver lämna ditt svar. 

 

Skriva kontrakt

Hyreskontraktet skickas till din angivna mailadress för signatur. Kontraktet signeras med Bank-ID. Har du inte Bank-ID kontakta Bostad Västerås. Kontraktet ska signeras inom angiven svarstid. När du får ett kontrakt via oss så avregistreras du automatiskt från hemsidan.