Kv. Skolskeppet

Området / LägenheternaOmrådet

Välkommen till kvarteret Skolskeppet på Öster Mälarstrand – ett tryggt boende nära till allt i Västerås. 

Norr om tomten ligger Mälarparken som erbjuder många möjligheter för rekreation. Genom parken finns flera gångstigar som används flitigt av boende i området. Dessutom rinner Mälarparksbäcken genom den fina skogsmiljön. 

Gillar du båtliv eller skridskoåkning väntar Mälaren cirka 200 meter söderut. Vidare finns Himlabacken nära som är en populär pulkabacke under vintern.
En skola för cirka 500 elever i årskurs F–6 byggs intill huset, vilket ger en känsla av ett hemtrevligt grannskap med liv och rörelse.

Kv. Skolskeppet ligger på Öster Mälarstrand som du kan läsa mer om här

Lägenheterna

Kvarteret Skolskeppet innehåller ettor på 32-44 kvm, tvåor på 48-76 kvm och treor på 80-85 kvm. Här bor du yteffektivt utan att kompromissa med bekvämligheterna. Planlösningen är mycket effektiv och består av två trapphus med vardera 6–7 lägenheter på varje plan. Ljus och lummig utsikt präglar den genomgående planlösningen, där varje kvadratmeter är planerad till din fördel. Alla lägenheter har en egen uteplats/balkong, förrådsutrymme i lägenheten och möjlighet till garageplats i husets sutterängvåning finns. 

Internet

Husen i kvarteret Skolskeppet är kopplade till Telia.

Finns i lägenheten

Alla lägenheter har mattlackerad ekparkett, helkaklade badrum med klinkers. Egen tvättmaskin och torktumlare (kombimaskin i vissa lägenheter). Kök från Marbodal med vita luckor. Diskmaskin finns i alla lägenheter. Förberett för mikrovågsugn.

Hyran

I hyran ingår TV-paketet lagom från Telia. Avgift för bredband, el och varmvatten tillkommer. Faktisk förbrukning för el och varmvatten faktureras i efterhand. 

Hyresvärden har erhållit beslut om investeringsstöd för detta projekt, vilket medför lägre hyra under 15 år, förutsatt att hyresvärden efterlever de förpliktelser som krävs för att anses vara stöd berättigad. Lägenheterna har därmed en lägre hyra från 2020-12-01 och som längst till 2035-12-01.

När perioden med lägre hyresnivå löper ut står det hyresvärden fritt att enligt ordinarie förhandlingsordning anpassa hyresnivån för att reflektera lägenhetens bruksvärde.

 • 1 rum och kök - 32-44 kvm
  4 700 - 6 343 kr/mån
 • 2 rum och kök - 48-76 kvm
  6 649 - 9 018 kr/mån
 • 3 rum och kök - 80-85 kvm
  9 477 - 10 088 kr/mån
Adress

Genuagatan 13 och Mälarparksvägen 11, 723 56 Västerås

Planlösningar

Se alla planlösningar

 

 

Uthyrning

Lägenheterna hyrs ut via Bostad Västerås

Lediga lägenheter

Uthyrningspolicy

Snabbfakta

 • Hiss finns
 • 81 st hyreslägenheter
 • 1 - 3 rum och kök
 • 32 - 85 m²
 • Byggt 2020
 • Balkong/uteplats till samtliga lgh
 • Garageplatser finns
 • Förråd finns endast i lgh