Sveafastigheter Bostad

 

Välkommen till SveafastigheterSveafastigheter Bostad bygger och förvaltar hyresbostäder i Storstockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås och Mälardalen. Deras målsättning är att utveckla attraktiva hem i en trevlig och hållbar miljö, där deras hyresgäster ska trivas och må bra.

Sveafastigheter har nyproducerade hyreslägenheter på Öster Mälarstrand.


 

 
Webb:  Sveafastigheter
E-post:  info@sveafastigheter.se

Kvarteret Focken

  • Antal lägenheter: 196 st

Kvarteret Focken erbjuder nybyggda och välplanerade lägenheter med stora balkonger, i ett attraktivt sjönära läge i Västerås. Bostäderna ligger i området Öster Mälarstrand, ett par hundra meter från vattnet och endast 15  minuters promenad från centrala Västerås.

Lägenheterna är fördelade på fyra hus om vardera 13 våningar, vilka byggs i två etapper. De första lägenheterna har inflyttning i slutet av 2016.

Alla lägenheter, utom 1:orna, har möblerbar balkong om 10 kvm eller uteplats. De åtta översta våningarna har sjöutsikt mot Mälaren!

Levande miljö

Byggnaderna är utformade för att skapa en känsla av liv i området, med olikfärgade fasader och oregelbunden arkitektur. Gårdarna består av gräsytor och gröna rum, med odlingslådor och plats för lek.

Det finns gott om skyddade cykelställ och även möjlighet att låna cykel med låda eller vagn så att man kan handla, åka på utflykt eller köra barnen till dagis på ett smidigt och miljövänligt sätt.

De flesta av fastighetens 127 parkeringsplatser är belägna i garage under gården. På så sätt frigörs ännu mer yta för rekreation och rörelse, och gården blir tryggare.

Lägenheter med smarta lösningar

Lägenheterna är sobert inredda i vitt med ekparkettgolv, så att hyresgästerna själva kan göra sitt boende personligt.

Badrummen är helkaklade i vitt med gråsvart golv och inredda med dusch, tvättmaskin och torktumlare – även för de mindre lägenheterna.

Lägenheterna värms upp med luftburen värme, vilket innebär att det inte finns några radiatorer under fönstren. Det är en detalj som brukar vara mycket uppskattad ur inredningssynpunkt, men som även innebär att vi kan återanvända 90 % av den värme som kommer från lägenheterna samtidigt som man lätt reglerar temperaturen i sin egen lägenhet. Både snyggt och smart med andra ord.

Bostadskön till Kvarteret Focken är öppen för registrering. Klicka här för att läsa mer om hur du ställer dig i kö för att hyra bostad.

Kvarteret Neptun

  • Antal lägenheter: 121
  • Byggstart: 2016
  • Inflyttning: Juli-Oktober 2018
Den kommande etappen av Öster Mälarstrand planeras för att bli Västerås första hållbara teknik och miljöstadsdel.

Området är beläget öster om Kokpunkten och Kraftverkshamnen. Sveafastigheters kvarter har direkt sjöläge, mellan de blivande lokalgatorna Neptungatan och Sjöjungfrugatan.

Bostäderna ligger inom ett kvarter med fem huskroppar om 4-5 våningar. Inom Kvarteret Neptun används olika fasadmaterial som plåt, puts, trä och murade fasader för att ge ett varierat intryck och en känsla av småskalighet. Totalt kommer kvarteret att omfatta 121 lägenheter i olika storlekar med fokus på yteffektiva lägenheter för unga familjer och kompisboende.

Plusenergihus

Kvarteret Neptun kommer att bli Sveriges första flerbostadshus som uppförs som plusenergihus. Genom energi från solceller och att man till exempel tar vara på överskottsvärme så producerar huset mer energi än vad det förbrukar.

Hyresgästerna i Neptun får  dessutom verktyg för att kunna påverka sitt eget ”avtryck”, till exempel:

  • Individuell mätning och debitering av tappvarmvatten och hushållsel
  • Insamling av organiskt avfall med målsättning att uppnå en renhetsgrad om > 90%

Trivsamt område

Vår vision är ett trivsamt och levande område. Som boende har man tillgång till odlingslådor och grillplats på gården. Vi planerar för fler sätt att utnyttja gården och läget.


Klicka här för att läsa mer om hur du ställer dig i vår bostadskö.