Tomt- och Småhuskön

Så här anmäler du intresse för en tomt

För att anmäla intresse på de tomter du är intresserad av måste du var inloggad på ”mina sidor”. Utförlig beskrivning hur du gör finner du på nedanstående länk. Läs detta först och gå sedan in under lediga tomter.

Anmäl intresse för en tomt

Så här fungerar fördelningen av tomterna

Fördelningen av tomterna sker i den turordning sökande registrerats i Tomt- och Småhuskön och enligt de gällande tomtköreglerna. Mer detaljerad information finner du på nedanstående länk.

Fördelning av tomter

Regler för Tomt- och Småhuskön

Varför finns det en kö?

Genom Tomt- och Småhuskön fördelas alla kommunala stycketomter och en stor del av alla nybyggda småhusprojekt i Västerås. Kön administreras av Bostad Västerås på uppdrag av Västerås stad.

Nya tomt- och småhusområden

När det finns nya småhusområden eller gruppbyggda småhus att fördela skickas information till samtliga i Tomt- och Småhuskön. Informationen skickas via mail eller brev. Mer detaljerad information om aktuella projekt läggs upp på vår hemsida under rubriken "Tomter till salu" eller "Småhus till salu". Där finns information om området, kartor, priser m.m.

Intresseanmälan och rangordning av tomter eller småhus görs direkt via hemsidan alternativt via svarsblankett. 

Lediga tomter

De småhustomter som är lediga presenteras under rubriken "Tomter till salu". Via kartan som visas går det att välja vilket område som är intressant. Anmälan för en ledig tomt görs direkt via hemsidan. Information om att - och hur länge - tomten är reserverad skickas hem till den som anmält intresse.

Vanliga frågor om Tomt- och Småhuskön