Poseidon

Välkommen till Poseidon

– nyproducerade hyreslägenheter i Västerås nya stadsdel Öster Mälarstrand

Det är någonting särskilt med att flytta in i en helt nybyggd lägenhet – standarden och de funktioner som moderna hyreslägenheter erbjuder, där ingen har bott tidigare och där man byggt med omtanke om miljön både för den boende och för planeten.

Området

Projekt Poseidon omfattas av den tredje etappen vid utvecklingen av Öster Mälarstrand. Kvarteret ligger nära Västerås city med ett bekvämt avstånd med en promenad på 20 minuter eller en cykeltur på 10 minuter. Busshållplatsen är placerad cirka 200 meter från kvarteret. I centrum når man Västerås central och resecentrum med smidig förbindelse till bland annat Stockholm.

Fastigheten är belägen i det utvecklade kvarteret Poseidon på Öster Mälarstrand. I området finns all tänkbar service såsom matbutiker, apotek, vårdcentraler, bank, kaféer, restauranger, förskolor och skolor.

Lägenheterna

Poseidon består av 79 hyreslägenheter i två fristående byggnader storlekarna 1–4 RoK och ytor mellan 28 – 83 kvadratmeter. Fastigheten delar gård och vissa gemensamma funktioner och utrymmen med bostadsrättsföreningen som ligger på samma fastighet. De flesta lägenheter har balkong eller uteplats antingen mot gård eller gata.

Bostäderna har genomgående ljusa färgval med ekparkett med klinkergolv i hall. Köket är i modernt utförande och utrustat med diskmaskin. I badrummet finns egen tvättmaskin och torktumlare. Förråd finns i lägenheten eller i källare. Värme ingår i hyran. Vatten betalas efter förbrukning och ett separat el-avtal behöver tecknas. Fastigheten är ansluten till fibernätet via Telia, eget abonnemang krävs för uppkoppling. Avfallssortering finns i soprum på gården som delas med bostadsrättsföreningen.

Till fastigheten hör även ett garage om 28 parkeringsplatser plus 3 stycken handikapparkeringar samt en bilpool som hyresgästerna kan nyttja. Gården är skapad att vara en grön oas mellan huskropparna och en yta där både hyresgäster och bostadsrättsinnehavare kan träffas och umgås.

Miljö och hållbarhet

Fastigheten uppförs med en Svanencertifiering vilket innebär att den bidrar till att uppnå FN:s globala hållbarhetsmål som ska säkra en hållbar utveckling.

För bygg- och fastighetsbranschen är byggnaders energianvändning, användandet av miljövänliga byggprodukter samt en flertal inomhusmiljöfaktorer särskilt relevanta för att erhålla en svanenmärkning. Förutom detta ställer även svanen krav på kvalitetsstyrning i byggprocessen samt överlämnandet till de boende och förvaltningen av byggnaden.

Svanenmärkta byggnader:

  • har låg energianvändning
  • uppfyller höga miljö- och hälsokrav på byggvaror, material och kemiska produkter
  • säkrar en god innemiljö och låga emissioner
  • har en kvalitetssäkrad byggprocess

Planlösningar

Trapphus B - Tritongatan 1

Trapphus CA - Öster Mälarstrands Allé 16

Trapphus CB - Poseidongatan 2