Poseidon

Lägenheterna

Poseidon består av 78 hyreslägenheter i två fristående byggnader storlekarna 1–4 RoK och ytor mellan 28 - 83 kvadratmeter. Fastigheten delar gård och vissa gemensamma funktioner och utrymmen med bostadsrättsföreningen som ligger på samma fastighet. De flesta lägenheter har balkong eller uteplats antingen mot gård eller gata.

Bostäderna har genomgående ljusa färgval med ekparkett med klinkergolv i hall. Köket är i modernt utförande och utrustat med diskmaskin. I badrummet finns egen tvättmaskin och torktumlare. Förråd finns i lägenheten eller i källare. Värme ingår i hyran. Vatten och el betalas efter förbrukning. Fastigheten är ansluten till fibernätet via Telia. Avfallssortering finns i soprum på gården som delas med bostadsrättsföreningen.

Till fastigheten hör även ett garage om 28 parkeringsplatser plus 3 stycken handikapparkeringar samt en bilpool som hyresgästerna kan nyttja. Gården är skapad att vara en grön oas mellan huskropparna och en yta där både hyresgäster och bostadsrättsinnehavare kan träffas och umgås.

Området

Projekt Poseidon omfattas av den tredje etappen vid utvecklingen av Öster Mälarstrand. Kvarteret ligger nära Västerås city med ett bekvämt avstånd med en promenad på 20 minuter eller en cykeltur på 10 minuter. Busshållplatsen är placerad cirka 200 meter från kvarteret. I centrum når man Västerås central och resecentrum med smidig förbindelse till bland annat Stockholm.

Fastigheten är belägen i det utvecklade kvarteret Poseidon på Öster Mälarstrand. I området finns all tänkbar service såsom matbutiker, apotek, vårdcentraler, bank, kaféer, restauranger, förskolor och skolor.

Just nu!

ingår internet och tv paket lagom från Telia fram till 1 april 2026

Uthyrning

Lägenheterna hyrs ut via Bostad Västerås

Lediga lägenheter

Snabbfakta

 • 78 st hyreslägenheter
 • 1-4 rum och kök
 • 28 - 83 m²
 • Byggt 2022/2023
 • Balkong eller uteplats till samtliga lägenheter förutom 5st 1or. Vissa har 2st.
 • Parkering finns i garage
 • Förråd finns i lägenheten eller i källaren

 


 

Miljö och hållbarhet

Fastigheten uppförs med en Svanencertifiering vilket innebär att den bidrar till att uppnå FN:s globala hållbarhetsmål som ska säkra en hållbar utveckling.

För bygg- och fastighetsbranschen är byggnaders energianvändning, användandet av miljövänliga byggprodukter samt en flertal inomhusmiljöfaktorer särskilt relevanta för att erhålla en svanenmärkning. Förutom detta ställer även svanen krav på kvalitetsstyrning i byggprocessen samt överlämnandet till de boende och förvaltningen av byggnaden.

Svanenmärkta byggnader:

 • har låg energianvändning
 • uppfyller höga miljö- och hälsokrav på byggvaror, material och kemiska produkter
 • säkrar en god innemiljö och låga emissioner
 • har en kvalitetssäkrad byggprocess

 


 

 

Planlösningar

Trapphus B - Tritongatan 1

Trapphus CA - Öster Mälarstrands Allé 16

Trapphus CB - Poseidongatan 2