Bostadsområden i Västerås

Karta
 

Vallby

Vallby är ett bostadsområde som byggdes ut under 1960-talet. I området finns både hyres- och äganderätter. Här finns mark-, radhuslägenheter men även lägenheter som kan erbjuda en fantastisk utsikt över Västerås och Mälaren. Från Vallby är det gångavstånd till Bjärbys golfbana och Vallby friluftsmuseum. Vallby är ett barnvänligt bostadsområde med stora grönområden och många lekparker. Rocklunda friluftsområde med motionsspår, bandyarena, hockeyrink, fotbollsplaner m.m ligger i närheten av Vallby
Områdesbild
 
Stäng
 

Trumslagarbacken/Lustigkulla

Ett mindre bostadsområde som innehåller hyres- och äganderätter. Området ligger i en mycket vacker miljö längs med Svartån. Lustigkulla/Trumslagarbacken ligger på gångavstånd från centrum. Området omges av en vacker miljö och är ett mycket omtyckt bostadsområde. Rocklunda friluftsområde med motionsspår, idrottsanläggningar m.m ligger granne med området. Även Vallby friluftsmuseum ligger i närheten.
Områdesbild
 
Stäng
 

Jakobsberg

Jakobsberg är ett omtyckt bostadsområde som kan erbjuda ett varierat utbud av bostäder. På Jakobsberg finns alla upplåtelseformer representerade, hyres- bostads- och äganderätten. Från Jakobsberg är det nära till ett av Västerås mest omtyckta oaser, Djäkneberget. På Djäkneberget finns det bl.a restaurang, café och dansbana. Jakobsberg ligger på ett bekvämt gångavstånd från city. Det är heller inte långt till Oxbackens centrum där det finns matbutik, pizza m.m.
Områdesbild
 
Stäng
 

City

Västerås city kan erbjuda ett brett utbud av hyres- och bostadsrätter. Trots att det ligger mitt i centrum upplevs omgivningen som grön och lummig. Här finns både lägenheter i gammaldags stil, högt i tak och kakelugnar, och nybyggda lägenheter med vacker utsikt över Mälaren. Även om Du bor mitt i hjärtat av Västerås med närhet till butiker, biografer och restauranger kan du finna en lugn bostadsmiljö.
Områdesbild
 
Stäng
 

Viksäng

Viksäng är ett omtyckt bostadsområde som kan erbjuda ett varierat boende. Här finns alla upplåtelseformer representerade, hyres- bostads- och äganderätter. Från Viksäng är det gångavstånd till Mälaren och småbåtshamnen. Området präglas av sin närhet till vattnet och dess fina natur. Den stora utbyggnaden skedde under 1960-talet. Sedan dess har området kompletterats med nya bostäder. På Viksäng finns även äldreboende och servicehus
Områdesbild
 
Stäng
 

Eriksborg

Eriksborg är ett mindre bostadsområde som främst innehåller villabebyggelse. Det finns dock ett mindre antal bostadsrätter i området. I direkt anslutning till Erikslund finns det ett stort köpcentrum men även fina grönområden och motionsspår.
Områdesbild
 
Stäng
 

Iggebygärdet

Iggebygärdet är en stadsdel i bostadsområdet Kristiansborg-Karlsdal i Västerås. Området är ett bostadsområde som ligger mellan E18 och Carlforsska gymnasiet i Västerås. I Iggebygärdet finns både hyreshus och villor.
 
Stäng
 

Hemdal

Ett litet trivsamt bostadsområde med hyres- och äganderätter. Hemdal är ett äldre område som ligger intill Centrallasarettet som genomgått en omdaning de senare åren. I Hemdal bor man centralt med ändå avskilt.
Områdesbild
 
Stäng
 

Gideonsberg

Gideonsberg är ett vidsträckt bostadsområde som innehåller hyres-, bostads- och äganderätter. Området byggdes främst ut under 1940- och 1950-talet. Området har även kompletterats med nya bostäder under åren. Gideonsberg kan erbjuda ett varierat utbud av bostäder, här finns både de fastigheter som rotrenoverats och de som mer varsamt renoverats. I området finns det flera fina grönområden.
Områdesbild
 
Stäng
 

Vega

Vega är ett mindre bostadsområde som ligger granne med Skallberget. Här finns främst äganderätter och ett mindre antal hyres och bostadsrätter. Mitt emot Vega ligger Rocklunda friluftsområde med motionsspår och olika idrottsanläggningar. Från Vega är det nära till centrum och lätt att ta sig vidare till andra delar i Västerås.
Områdesbild
 
Stäng
 

Trumslagarbacken/Lustigkulla

Ett mindre bostadsområde som innehåller hyres- och äganderätter. Området ligger i en mycket vacker miljö längs med Svartån. Lustigkulla/Trumslagarbacken ligger på gångavstånd från centrum. Området omges av en vacker miljö och är ett mycket omtyckt bostadsområde. Rocklunda friluftsområde med motionsspår, idrottsanläggningar m.m ligger granne med området. Även Vallby friluftsmuseum ligger i närheten.
Områdesbild
 
Stäng
 

Freja

Ett litet villaområde intill lasarettet. Området består främst av äldre villor.
Områdesbild
 
Stäng
 

Framnäs

Framnäs är ett attraktivt och populärt bostadsområde nära Mälaren med närhet till badplats. Området gränsar i nordväst till Öster Mälarstrand, i nordöst mot Hamre och i sydväst mot Fågelvik.
Områdesbild
 
Stäng
 

Aroslund

Aroslund är ett centralt och omtyckt bostadsområde som innehåller hyres-, bostads- och äganderätter. Aroslund ligger på gångavstånd ifrån centrum.
Områdesbild
 
Stäng
 

Bjurhovda

Bjurhovda byggdes ut under 1960-talet med både villor och flerfamiljshus. Området med flerfamiljshusen har under senare år genomgått en stor omdaning och ombyggnation. På Bjurhovda finns det ägande-och bostadsrätter.
Områdesbild
 
Stäng
 

Brandthovda

Brandthovda är ett omtyckt bostadsområde med villa och radhusbebyggelse. Området innehåller fina lek- och grönområden. Brandthovda idrottsplats med flera fotbollsplaner ligger i direkt anslutning till bostadsområdet.
Områdesbild
 
Stäng
 

Vetterslund

Vetterslund är ett litet bostadsområde i Västerås. På Vetterslund finns främst bostads- och äganderätter, men även ett mindre antal hyresrätter. Området ligger fint ombäddat i grönska. Med motionsspåret alldeles intill finns inga ursäkter för att ställa in löprundan. Till centrum tar det ca 10 minuter med cykel. Nära till Djäkneberget, en oas i Västerås med restaurang och café.
Områdesbild
 
Stäng
 

Hagaberg

Hagaberg är ett relativt nytt villaområde i Västerås som kan erbjuda en mycket naturskön miljö. På Hagaberg bor du nära naturen men ändå nära staden. Runt Hagaberg finns kuperad hagmark och skog. Alldeles i närheten ligger Vedbobacken, och på bara ett par km avstånd ligger två st 18-håls golfbanor. Till och från Hagaberg är det också lätt att ta sig, då det är nära både till E18 och Norrleden.
Områdesbild
 
Stäng
 

Stohagen

På Stohagen finns hyres-, bostads, och äganderätter. Från Stohagen är det nära till Lögarängen vid Mälaren där det även finns ett friluftsbad. Området ligger på ett bekvämt avstånd från centrum.
Områdesbild
 
Stäng
 

Talltorp

Talltorp är ett lugnt och trivsamt bostadsområde. Området innehåller fina grönområden som inbjuder till lek och promenader. I området finns villor och radhus. Talltorp ligger nära Mälaren och en av dess småbåtshamnar. Det är heller inte långt till Björnön som är ett av Västerås mest besökta friluftsområde. Hamre idrottsplats ligger också i närheten av Talltorp.
Områdesbild
 
Stäng
 

Nordanby

Nordanby och Nordanbygärde är två mindre bostadsområde som främst innehåller villa-bebyggelse. Rocklunda friluftsområde med motionsspår och med flera olika idrottsanläggningar ligger i närheten.
Områdesbild
 
Stäng
 

Stallhagen

Stallhagen är ett äldre charmigt villaområde som även har kompletterats med en del nyproducerade bostadsrätter. Härifrån är det nära till Mälaren och Lögarängsbadet. På Stallhagen finns flera fina parkområden. Området innehåller ett mycket begränsat antal hyreslägenheter.
Områdesbild
 
Stäng
 

Skiljebo

Skiljebo är ett äldre attraktivt bostadsområde som innehåller alla upplåtelseformer, hyres- bostads- och äganderätter. Området har kompletterats med med nya hyreslägenheter på Cedergatan, som byggdes i början av 1990. De äldre hyreslägenheterna har renoverats varsamt. Från Skiljebo är det nära till Centrallasarettet och Finnslätten två stora arbetsplatser i Västerås. Området delas in i tre olika delar Östra-, Västra- och Skiljebo. På Skiljebo finns även äldreboende och servicehus.
Områdesbild
 
Stäng
 

Lillhamra

Lillhamra är en ny stadsdel i Västerås. Grundidén för utformningen av Lillhamra är att åstadkomma en blandad bebyggelse både vad gäller upplåtelseformer och bostadstyper. Därför kommer Västerås nyaste stadsdel innehålla både lägenheter, radhus, kedjehus, småhus och småhustomter för egen byggnation.
 
Stäng
 

Hammarby

Till Hammarby räknas även Hammarby Stadshage. Hammarby innehåller hyres- och äganderätter. Hammarby stadshage innehåller främst äldre villor. De flesta hyreshusen är byggda på 60-talet och har en förhållandevis låg hyra. I Hammarby är det nära till motionsspår och andra idrottsanläggningar.
Områdesbild
 
Stäng
 

Skallberget

Skallberget är ett omtyckt bostadsområde som erbjuder en trivsam boendemiljö. Skallberget byggdes ut på 40- och 50 talet och de flesta hyreshusen renoverades i slutet av 1980- talet. På Skallberget finns det fina grönområden. Till centrum tar det endast några minuter med cykel. Rocklunda med motionsspår, idrottsanläggningar m.m ligger alldeles intill området. På Skallberget finns alla upplåtelseformer representerade, ägande-, hyres- och bostadsrätter.
Områdesbild
 
Stäng
 

Malmaberg

Malmaberg är ett äldre trivsamt bostadsområde med mycket grönska. Utbyggnaden av området startade under 1950-talet och har kompletterats under åren. Här finns alla upplåtelseformerna representerade hyres-, bostads- och äganderätten. Ett välplanerat bostads-område som blandar flerfamiljshus och villor på ett bra sätt. Härifrån är det nära till fina naturområden och till två av Västerås stora arbetsplatser vid Finnslätten och centrallasarettet.
Områdesbild
 
Stäng
 

Skälby

Skälby är ett omtyckt bostadsområde i den västra delen av Västerås. Skälby innehåller hyres-, bostads- och äganderätter. I området finns det elljusspår, fotbollsplaner och trevliga grönområden. Skälby har karaktären av en småstad och är ett barnvänligt område med säkra trafikleder och separata cykelbanor. Utbyggnaden av Skälby fortsätter och nya småhus växer upp i takt med att kommunen lämnar ut nya styckebyggartomter.
Områdesbild
 
Stäng
 

Vasastaden

Vasastaden är ett mindre centralt bostadsområde. Här finns bostads-, ägande- och ett mindre antal hyresrätter. Från Vasastaden tar det endast några minuter att gå till centrum. Lika nära är det till Djäkneberget som är ett populärt utflyktsmål i Västerås med dess park, restaurang,café och dansbana. Även Mälaren är på ett kort gångavstånd. Småbåtshamnen och Lögarängsbadet lockar många Västeråsare, främst under sommartid.
Områdesbild
 
Stäng
 

Rönnby

Rönnby är ett bostadsområde som innehåller bostads- och äganderätter. Området är främst utbyggt under 1970-talet. Här är det nära till naturen. Området ligger längst ut i Västerås bebyggelse men ändå bara 10 minuters bilväg ifrån centrum. Från Rönnby är det nära till Rocklunda friluftsområde.
Områdesbild
 
Stäng
 

Hamre

Hamre är ett attraktivt villaområde som innehåller fina grön och parkområden. Från Hamre är det nära till Mälaren och dess småbåtshamn. Det är heller inte långt till Björnön som är ett av Västerås finare friluftsområde som bl.a erbjuder en fantastisk natur med friluftsbad och motionsspår. I närheten av Hamre ligger även Hamre ridskola.
Områdesbild
 
Stäng
 

Råby

Råby byggdes under 1960-talet men har under senare kompletterats med nyproduktion. Området har även fått ett helt nytt centrum som innehåller det mesta i serviceväg. På Råby finns alla upplåtelseformerna representerade hyres-, bostads- och äganderätten. Råby är ett bostadsområde med stora grönområden och som kan erbjuda de boende fina fritidsaktiviteter. Råby är det enda bostadsområdet i Västerås som har en egen utomhuspool. Utöver det finns det elljusspår, ishockeyrink, fotbollsplaner m m.
Områdesbild
 
Stäng
 

Vetterstorp

Ett trivsamt mindre bostadsområde med hyres- och bostadsrätter. Nära till fina grönområden med motionsspår. Till Lögarängsbadet tar man sig snabbt och enkelt med cykeln på sommaren. Ett omtyckt bostadsområde med gångavstånd till city.
Områdesbild
 
Stäng
 

Oxbacken

Oxbacken är ett äldre centralt bostadsområde som förtätats med nyproduktion under åren. Här finns alla de olika upplåtelseformerna representerade, hyres-, bostads- och äganderätten. Från Oxbacken är det nära till ett av Västerås populäraste utflyktsmål Djäkneberget. På Djäkneberget finns bl.a restaurang, café och dansbana. Det är också nära till Mälaren och Lögarängsbadet som lockar många besökande under sommaren. Till city med dess rika utbud av service och kultur är det endast några minuters promenad.
Områdesbild
 
Stäng
 

Kristiansborg

Kristiansborg är ett centralt bostadsområde med bostads-, ägande- och ett mindre antal hyresrätter. Området har en äldre charmig karaktär och ligger på ett bekvämt promenadavstånd från Västerås citykärna. Kristiansborg har även kompletterats med nyproduktion under senare år. Från Kristiansborg är det även nära Arosvallen och Mälardalens högskolan.
Områdesbild
 
Stäng
 

Södra Gryta

Södra Gryta byggdes ut under 1980-talet men har kompletterats med nyare bebyggelse under 1990-talet. Södra Gryta är ett område som innehåller hyres- och äganderätter. Områdets hyresbostäder karaktäriseras av en låg bebyggelse och är mycket barnvänligt. Här finns omtyckta markbostäder med trafikfria innergårdar. Härifrån är det nära till naturen, fritidsområden och motionsspår. I området finns också en populär fritidspark.
Områdesbild
 
Stäng
 

Klockartorpet

Klockartorpet är ett lugnt och trivsamt bostadsområde. Här finns främst hyreslägenheter och bostadsrätter. Klockartorpet ligger endast några minuters gångväg ifrån Västerås lasarett. De flesta av områdets hyreslägenheter är rotrenoverade och håller hög standard. Mitt i området finns ett mindre parkområde. Klockartorpet har även kompletterats med en del nyproduktion under de senare åren
Områdesbild
 
Stäng
 

Bäckby

Bäckby är ett välplanerat bostadsområde som byggdes under 1970- och 1980-talet. Området har även kompletterats med nya bostäder under 1990 talet. Bäckby innehåller hyres-, bostads- och äganderätter.
Områdesbild
 
Stäng
 

Öster Mälarstrand

Ett av Västerås mest intressanta och nyaste bostadsområden. Här finns det möjlighet till ett sjönära boende i ordets rätta bemärkelse. Bor man på Öster Mälarstrand har man nära till bad, skridskoåkning och småbåtshamn. Området erbjuder utöver närheten till Mälaren även trevlig natur. På Öster Mälarstrand finns både bostadsrättslägenheter och hyreslägenheter representerade.
Områdesbild
 
Stäng
 

Blåsbo

Blåsbo är ett äldre bostadsområde där det även skett en viss nyproduktion under de senare åren. Området kan erbjuda hyres- och äganderätter. Blåsbo ligger på gångavstånd från centrum i närheten av Svartån.
Områdesbild
 
Stäng
 

Pettersberg

Pettersberg ligger högt beläget i Västerås. Området byggdes främst under 1960-talet och innehåller både hyres- och bostadsrätter samt ett mindre antal villor. Från lägenheterna högst upp i höghusen har man en fantastisk utsikt över Västerås. Från Pettersberg tar man sig snabbt till centrum på cykel eller till Vallby friluftsmuseum som är ett trevligt utflyktsmål. Det är även nära till Rocklunda friluftsområde. I området finns även ett elljusspår.
Områdesbild
 
Stäng
 

Södra Källtorp

Det kommer att byggas omkring 700 blandade bostäder i området, med 120 platser på äldreboendet och på förskolan kommer det finnas plats för ungefär 72 barn.
Områdesbild
 
Stäng
 

Östra Hamnen

I Östra Hamnen växer ett helt nytt bostadsområde fram. Från Östra Hamnen är det nära till den mesta servicen. Västerås centrum, med all dess service ligger endast på 10-minuters gångavstånd. Centralstationen når du på ett par minuters promenad och du kan vara i Stockholm inom en timme. I Östra Hamnen byggs bostadsrättslägenheter. I dagsläget är det klart med en byggnation av ca 140 lägenheter. Totalt omfattar området ca 450 lägenheter varav det även planeras en del stadsradhus.
Områdesbild
 
Stäng
 

Önsta Gryta

Önsta Gryta är ett utpräglat villa- och radhusområde med bostads- och äganderätter. Önsta byggdes främst ut under 80- och 90 talet men har även kompletterats med nya hus under senare tid. Här är det nära till naturen och fina friluftsområden. I området finns motionsspår och även en fin idrottsanläggning.
Områdesbild
 
Stäng
 

Hammarby

Till Hammarby räknas även Hammarby Stadshage. Hammarby innehåller hyres- och äganderätter. Hammarby stadshage innehåller främst äldre villor. De flesta hyreshusen är byggda på 60-talet och har en förhållandevis låg hyra. I Hammarby är det nära till motionsspår och andra idrottsanläggningar.
Områdesbild
 
Stäng
 

Norra Gryta

Norra Gryta är ett av de större bostadsområden som byggdes ut under 1980 och 1990-talet. Området karaktäriseras av närheten till naturen och dess barnvänlighet. Här finns både villa och flerfamiljs bebyggelse med ägande- och bostadsrätts upplåtelse. I området finns flera fina grönområden. I dess närheten ligger även Önsta fritidspark och Önsta idrottsanläggning.
Områdesbild
 
Stäng
 

Lillåudden

Lillåudden är ett nytt Mälarnära bostadsområde i Västerås. Området ligger inte bara nära den glittrande Mälaren utav även nära Västerås centrum med dess rika utbud av service och kvällsliv. Mellan Lillåudden och Östra Hamnen finns en gång- och cykelbro vilken förkortar avståndet till centrum och centralstationen avsevärt. På Lillåudden finns både bostads- och hyresrätter representerade.
Områdesbild
 
Stäng
 

Haga

På Haga finns det både flerfamiljshus och villor. Hyres-, bostads- och äganderätter ligger blandat i en lugn och trivsam miljö. Här finns fina grönområden att ströva i. Området byggdes ut under 1940- och 1950-talet men har sedan dess både genom gått renovering och kompletterats med nyproduktion. Bl.a har Hagaskolan byggts om till studentbostäder och i närheten har det även byggts nya stadsvillor.
Områdesbild
 
Stäng
 

Berghamra

Berghamra är ett mindre bostadsområde som innehåller äganderätter och ett mindre antal bostadsrätter. Från Berghamra är det nära till Mälaren och allt vad det innebär iform av bad, småbåtshamn m .m Berghamra ligger även nära Björnön som är Västerås mest populära friluftsområde både sommar och vinter.
Områdesbild
 
Stäng
 

Sandgärdet

Sandgärdet är ett mindre bostadsområde som ligger på ett bekvämt avstånd ifrån centrum. Det tar endast några minuter med cykel till Västerås city. I området finns hyres-, bostads- och äganderätter. Sandgärdet ligger också nära en av Västerås större arbetsplatser, lasarettet. En mindre park med lekplats finns också i området.
Områdesbild
 
Stäng
 

Brottberga

Brottberga är ett av Västerås nyare bostadsområden. Utbyggnaden av området har skett succesivt under 1990-talet. Senaste utbyggnaden med villabebyggelse har skett under 2001 och 2002.
Områdesbild
 
Stäng
 

Tunby

Tunby ett mindre bostadsområde som omges av fina grönområden. I Tunby finns främst äganderätter och ett mindre antal hyres- och bostadsrätter. Det är nära till Rocklunda friluftsområde som innehåller motionsspår och flera olika idrotts-anläggningar. Västeråshallen och Bellevuestadion ligger också i närheten och kan erbjuda allt från bowling till olika racketsporter.
Områdesbild
 
Stäng
 
Karta