BostadVasteras

Kv. Triton - Start

Ett hållbart liv i sjönära läge

Tänk dig att du har cyklat kilometern hem från stan förbi grönområden och småbåtshamn, hämtat barnen från förskolan på bottenplan för att sedan bara ta hissen direkt hem, utan några leriga stövlar i bilen. Tänk dig att du gör miljön en tjänst bara genom att bo, för du bor i ett klimatsmart hem med hållbarhet och grön design i fokus. Att kvarteret är byggt i stilren dansk design och ritat utifrån optimalt solläge. Att du får låna cykel av huset och inte behöver en egen bil. Och tänk dig, att när du väl vill åka långt bort, lånar du bara en bil av husets egna bilpool.
 
Kvarteret Triton är en del av den tredje etappen av Öster Mälarstrand.Området är Västerås första stadsdel med höga ambitioner gällande hållbart byggande och mobilitet. Här lever du ett bekymmersfritt liv i en välplanerad och klimatsmart hyresrätt i ett hus byggt med människan i fokus. Här kommer både du som vill bo själv och barnfamiljen att trivas, oavsett ålder eller plånbok. Här ska du kunna flytta in, leva och verkligen bo. Tänk, om det snart är du.
 
Välkommen till Västerås mest hållbara stadsdel.
 

 

Med barnen och miljön i fokus

Som boende i kvarteret Triton kan du med gott samvete luta dig tillbaka och veta att du gör miljön en stor tjänst bara genom att bo. Kvarteret har byggts med mycket höga ambitioner inom klimateffektivt byggande, med social hållbarhet och grön design i fokus. Varje lägenhet har individuell mätning av varmvatten för att minska energiförbrukningen.

För en cykelanpassad vardag

När du bor i kvarteret Triton behöver du ingen egen bil. Här kan du cykla, promenera eller åka kollektivtrafik smidigt till och från området. Husets design är väl förberett för cyklar med gemensam cykelpool och eget cykelställ för varje lägenhet. Kvarteret är bilfritt och det gemensamma garaget är placerat i ett angränsande kvarter.

Bilpool
Som boende i kvarteret Triton får du tillgång till två bilar och fem års gratis medlemskap i fastighetens egna bilpool.

Egen förskola
Kvarteret Triton sätter inte bara miljön, utan även de små, i fokus. I takt med att Västerås växer behövs fler förskoleplatser. Därför bygger kvarteret Triton fyra nya förskoleavdelningar på bottenplan med plats för sammanlagt 72 barn. Förskolan, som drivs av Västerås stad, är utrustad med eget tillagningskök och får egen utbildad kock. Här behöver du bara ta hissen ner för att lämna barnen på förskolan och slipper onödig morgonstress.