Tegnérlunden 7-8

Området / Lägenheterna

Området

I Tegnérlunden 7-8 bor du bekvämt med lagom avstånd till det mesta. Du tar dig lätt in till stadskärnan via cykel- och gångvägar eller med buss om det passar dig bättre. I närområdet hittar du allt från livsmedelsbutik, grundskola och vårdcentral till härlig natur i bl.a. Mårtens Hage med fina promenad- och cykelstråk. Även omtyckta Kristiansborgsbadet ligger i närheten och ett par kilometer bort finns Rocklundaskogen där du hittar motions- och elljusspår, mountainbikebana och ridslinga, så området erbjuder verkligen något för alla.

Tegnérlunden 7-8 på Patentgatan är de sista lägenheterna som byggs i området, vilket innebär att omgivningarna till största delen är färdigställda och du slipper ett bygge inpå knuten. Husen är miljöcertifierade enligt Svanen som borgar för ett miljösmart boende både vad gäller sunda materialval, återvinning och energisnål uppvärmning.

Lägenheterna

De två Svanenmärkta husen rymmer totalt 36 välplanerade lägenheter – 16 tvåor och 19 treor samt 1 fyra, mellan 46 och 96 kvadratmeter. Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats. Ett bekvämt boende med smart planlösning och fina materialval. Är du på jakt efter en tvåa? Titta då lite extra på tvåorna högst upp med de generösa balkongerna på 16 kvadratmeter.

Det här ingår i din lägenhet på Tegnérlunden 7-8:

 • Genomgående parkett och ljust målade väggar. Klinkers i entrén i hallen och vid dörren till uteplats och balkong.
 • Köket kommer att utrustas med separat kyl och frys i de större lägenheterna och kombinerad kyl/frys i de mindre. Infälld induktionshäll och inbyggd ugn samt mikrovågsugn, och diskmaskin i alla lägenheter.
 • Badrummen är helkaklade i vitt och med klinker i grått på golven. Duschen har svängda glasdörrar. De större lägenheterna har tvättmaskin och torktumlare och de mindre en kombimaskin.
 • Förvaring är viktigt och därför finns det både garderober och klädkammare samt ett bekvämt separat förråd i lägenheten. I vissa av de mindre lägenheterna är klädkammare och förråd kombinerade.
 • Alla lägenheter i markplan har en trevlig uteplats och övriga en fin balkong med glasat räcke. Balkongerna till tvåorna högst upp är 16 kvadratmeter och alla övriga är 7 kvadratmeter.
 • Parkeringsplatser finns både i garage och utomhus.
 • Bra förvaringsutrymmen i entréplan för barnvagn, rullator och rullstol. Cykelparkering under tak på gården i närheten av entréerna.
 • Internetleverantör är Fibra, och du kontaktar dem direkt för att teckna ditt eget abonnemang.
 • Grundutbud för tv finns.
 • Värme, kall- och varmvatten ingår i hyran.
 • Hiss finns.
Internet

Internet via Fibra. 

Finns i lägenheten

Diskmaskin, mikro, tvättmaskin och torktumlare alternativt kombimaskin.

Hyran

I hyran ingår värme, kallvatten och varmvatten.

Adress

Patentgatan 2 och 4

 • Tegnérlunden 7-8

Status

Byggnadsfirman Lund AB bygger nu sin första fastighet på Gideonsberg. Planen är att huset skall stå inflyttningklart till sommaren 2023. Just nu förhandlas hyrorna och uthyrningen kommer starta inom kort.

Anmäla intresse

Det är lite för tidigt för att anmäla sig på lägenheterna, men redan nu går det att anmäla sig till en "etapp" för detta projekt vilket innebär att du kommer bli underrättad med information när det närmar sig uthyrning.

Snabbfakta

- 2 huskroppar
- 5 våningar
- 36 hyreslägenheter
- Inflyttning prel juni 2023
- 15 garageplatser
- 10 markparkeringar
- Förråd i lägenheten
- Rökfritt boende