Kv. Skytten - Etappsida

Området / Lägenheterna

Området

Välkommen till kvarteret Skytten i Norra Haga – ett tryggt boende nära till allt i Västerås. Nybyggda mysiga hem med radhuskänsla och eftertraktad adress.

Här har du strövområdet Östra Utmarken intill husknuten. Skola, dagis, restauranger, matbutiker och offentlig service finns inom promenadavstånd. Köpcentrumen Stenby och Hälla, samt Mälardalens Högskola och stora arbetsplatser som Finnslätten och Centrallasarettet ligger också nära.

Från din privata parkeringsplats når du snabbt Norrleden via Slagfjädergatan. Det är 500 meter till buss 4 på Lugna gatan, och 100 meter till buss 12 på Rekylgatan. Genom väl utbyggda gång- och cykelbanorna når du övriga staden och omkringliggande natur.

Läs mer om Haga här.

Lägenheterna

Kvarteret Skytten innehåller tvåor på 39 kvm, treor på 55 kvm och fyror på 80 kvm. Här bor du yteffektivt utan att kompromissa med bekvämligheterna. Ljus och lummig utsikt präglar den genomgående planlösningen, där varje kvadratmeter är planerad till din fördel. Alla lägenheter har en egen uteplats/balkong, förrådsutrymme och parkeringsplats med möjlighet till långtidsladdning av elbil. På taken finns hybridsolpaneler, som i kombination med bergvärme skapar en hållbar energiförsörjning.

Internet

Husen i kvarteret Skytten är kopplade till Telia.

Finns i lägenheten

Alla lägenheter har ekparkett, klinker i hallen och helkaklade badrum. Tvätta när du vill med egen tvättmaskin och torktumlare. Köket från Vedum har vita luckor och är förberett för både diskmaskin och mikrovågsugn.

Hyran

I hyran ingår TV-paketet lagom från Telia. El och varmvatten tillkommer. Varmvatten och el faktureras i efterhand enligt faktisk förbrukning.

Hyresvärden har erhållit beslut om investeringsstöd för detta projekt, vilket medför lägre hyra under 15 år, förutsatt att hyresvärden efterlever de förpliktelser som krävs för att anses vara stöd berättigad. Lägenheterna har därmed en lägre hyra från 2020-06-01 och som längst till 2035-06-01.

När perioden med lägre hyresnivå löper ut står det hyresvärden fritt att enligt ordinarie förhandlingsordning anpassa hyresnivån för att reflektera lägenhetens bruksvärde.

 • 2 rum och kök - 39kvm
  5976 kr/mån
 • 3 rum och kök - 55kvm
  7488 kr/mån
 • 4 rum och kök - 80 kvm
  9984 kr/mån
Länkar

Planlösningar Hus 1

Planlösningar Hus 2

Planlösningar Hus 3

Planlösningar Hus 4

Områdeskarta

Översiktskarta

Snabbfakta
 • Hiss finns ej
 • 44 hyreslägenheter
 • 2–4 rok
 • 39–80 m²
 • Byggt 2019
 • Balkong eller uteplats till samtliga lägenheter
 • Egen parkeringsplats med laddstolpe
 • Förråd finns i anslutning till lgh

Status

Tornet håller på att bygga sin första fastighet på Haga. Planen är att huset skall stå inflyttningklart till juni 2020. Uthyrningen startar 15 januari.

Broschyr

Anmäla intresse

Det är lite för tidigt för att anmäla sig på lägenheterna, men redan nu går det att anmäla sig till en "etapp" för detta projekt vilket innebär att du kommer bli underrättad med information när det närmar sig uthyrning.

Om Tornet

Tornet utvecklar och bygger hyresfastigheter för egen förvaltning. Vi har våra boende i fokus och vet att våra projekt har stor betydelse både för dagens samhälle och för kommande generationer. Därför verkar vi tillsammans med våra kunder och leverantörer för ett energieffektivt byggande, resurseffektivt materialutnyttjande och hållbara produktval. Tornet har byggt fem fastigheter med hyreslägenheter i expansiva Västerås sedan 2011. Med det nya huset blir det totalt 500 hyreslägenheter.