Kv. Hydran 65+ (Trygghetsboende)

Området / Lägenheterna


Trygghetsboende på Öster Mälarstrand

Det nya trygghetsboendet som nu byggs på Öster Mälarstrand, strax norr om Poesiparken, ligger endast ett stenkast från Steam Hotel och Kokpunkten. Bostäderna byggs i ett kvarter med fyra huskroppar om 5 – 6 våningar. Inom kvarteret Hydran används samma träfasad men i olika färger. En värmande känsla fås av trämaterialet vilket kommer uppskattas. Trygghetsboendet omfattar totalt 97 lägenheter på 2 rok mellan 35-55 m². Alla lägenheter hyrs ut till hushåll där minst en person är över 65 år.

Plusenergihus

Kvarteret Hydran kommer att bli Sveriges första flerbostadshus som uppförs som plusenergihus enligt den nya definitionen där fjärrvärme används istället för bergvärme. Genom energi från solceller och att man till exempel tar vara på överskottsvärme så producerar huset mer energi än vad det förbrukar.

Hyresgästerna i Hydran får dessutom verktyg för att kunna påverka sitt eget ”avtryck”, till exempel:

  • Individuell mätning och debitering av tappvarmvatten och hushållsel.
  • Insamling av organiskt avfall med målsättning att uppnå en renhetsgrad om > 90%
Trivsamt

Visionen är ett trivsamt och levande område. Som boende har man tillgång till en gård med odlingslådor och lekstockar för barnbarn som skulle vilja komma på besök eller liknande. Det finns även tillgång till sittplatser med bänkar och bord samt en grillplats. Fastighetens 42 p-platser är belägna i garaget under gården.

Kommunikationer och service
  • Avstånd till city ca 4 km
  • Buss till city ca 5 – 10 min
  • Cykel till city ca 10 min
  • Bemannad reception

Närmaste livsmedelsaffär finns i Berghamra. I närheten finns även Viksängs centrum med dagligvaruaffärer, bank, post, apotek och restaurang.

Parkering / Garage

Parkeringsgarage under huskropparna

Internet

Bredband kan tecknas med ComHem eller valfri leverantör via Telia öppen fiber

Finns i lägenheten

Tvättmaskin och torktumlare finns i lägenheten

Hyran

Grundutbud från ComHem ingår i hyran. Det tillkommer kostnad för hyresgästens enskilda förbrukning av varmvatten och el.
Värme ingår i hyran.

Bilder

Hydran - Bilder