BRF Notuddsparken

Presentation

På Öster Mälarstrand erbjuds ett genuint hållbart boende i vackra Svanenmärkta och energieffektiva passivhus. Husen har solceller på taket. Det finns rum för varuleveranser. Odling på gården. Tillgång till elbilspool och ellådcykel lånar du gratis. Vem behöver egentligen egen bil? Husets stomme består av massivträ från svenska skogar vilket är lika bra för klimatet som för de boendes hälsa. Vi som skapade Brf Notuddsparken gjorde ett aktivt val. Vi vill vara en del av lösningen inte en del av problemet. Vi vet att vi måste  ställa om till ett mer hållbart bostadsbyggande. Och det går.

Brf Notuddsparken - För dig som tänker lite längre.

Snabbfakta

  • Tillträde: Preliminärt 2021
  • Bostadsrättsförening: Brf Notuddsparken
  • Byggår: 2020
  • Hiss finns: Ja
  • Uppvärmning och ventilation: Uppvärmning via tilluft, inga radiatorer. Fastigheten har frånluftssystem. Spillvattenvärmeväxlare

 

Husen


Passivhus

Ett hus byggt med flera byggtekniker som ger energisnåla hus. PASSIVHUS Våra hus byggs för att klara kriterierna för passivhus enligt den svenska standarden FEBY12. Det innebär att byggnaderna är extremt energieffektiva med minimala effektförluster, allt för att minimera påverkan på både miljö och ekonomi.

Miljöcertifiering Svanen 3.8

Det innebär att både byggprocess och material uppfyller mycket omfattande och stränga kvalitets- och miljökrav. Resultatet blir en giftfri boendemiljö och minimal miljöpåverkan under husets hela livscykel. Certifieringen ställer också krav på byggkvalitet, hantering av reklamationer, spårbart virke, dagsljus och buller.

Stomme i massivt trä

Trähusen byggs med stomme i massivt trä från svenska skogar. Så kallat KL-trä. Det är ett mycket hållbart och miljövänligt byggsystem som har många fördelar. Eftersom trä är ett hygroskopiskt material med långsam fuktvandring så ger det ett jämnt och behagligt inomhusklimat året om. Under den torra vinterperioden så avger virket fukt till luften och under den fuktiga sommarperioden så absorberas fukt i virket. Det är många undersökningar, t ex Wood2New, som pekar på att människor upplever högre nivå av välmående i träbyggnader jämfört med betonghus. Kanske är det fuktbalansen kanske är det något djupare, mer instinktivt. Även husens golv, fasader och balkongkonstruktion utförs i massivt trä. Faktum är att husens totala mängd trä binder kol motsvarande ca 460 ton koldioxid. Solceller på tak. Sprinklersystem.

 

Bilder


 

Anmäl ditt intresse!