Kv. Översten 70+

Uthyrning

Lägenheterna hyrs ut via Bostad Västerås

Lediga lägenheter

Området / Lägenheterna


Området
Kv. Översten ligger nära Viksängs centrum där det bl.a finns Icabutik, apotek och vårdcentral.
Översten ligger på Viksäng som du kan läsa mer om här.
Lägenheterna

I kv. Översten på Viksäng finns 60 st lägenheter i ett så kallat trygghetsboende för de som fyllt 70 år. Lägenheterna är anpassade för äldre människors behov vilket innebär bland annat generösa gemensamhetsutrymmen för umgänge och stimulerande aktiviteter samt övernattningslägenhet för anhöriga och besökare. Utomhusmiljön har anlagts med äldre personer i åtanke för att göras så lättillgänglig och trevlig som möjligt.

Trots att trygghet är en viktig byggsten i ett bra boende, så finns det fler aspekter som gör att man trivs i sitt hem. Kv. Översten erbjuder flera gemensamma utrymmen för att tillfredsställa alla tänkbara intressen och önskemål. Gillar du att läsa eller lyssna på musik? Här finns både bibliotek och musikrum.

Internet

Husen i Kv. Översten är kopplade till Telias fibernät. Det innebär att du som hyresgäst endast kan ansluta dig till ett abonnemang hos telia för internet, tv och telefoni. För mer info, kontakta Telia.

Hyran

Telia tripple play ingår i hyran. Det innebär att alla hyresgäster har tv-paket lagom, internet 10/10 och telefoni utan extra kostnad. Värme och varmvatten ingår i hyran. El och tillkommer.

Adress

Regementsgatan 91 A, B, C, D och E. 723 45 Västerås

Länkar

Planlösningar

Områdeskarta

Översiktskarta

Snabbfakta

  • Hiss finns
  • 60 st hyreslägenheter
  • 1 - 4 rum och kök
  • 55 - 103 m²
  • Byggt 2013
  • P-plats mot avgift
  • Balkong eller uteplats till samtliga lägenheter
  • Begränsat antal förråd finns att hyra
  • Bemannad reception, 2 tim/dag

 

För hyresgäster


Domestica

Din fastighetsägare är Domestica som lagt över hanteringen och förmedlingen av lägenheterna på Bostad Västerås. I kontaktrutan kan du se vem du ska prata med angående vilket ärende.

Om den informationen du söker inte finns här är du välkommen att besöka Bostad Västerås kontor eller ringa på 021-17 19 50.
 
Bostad Västerås

Vi på bostad Västerås förmedlar lägenheter åt flera fastighetsägare, bland andra Domestica. Du kan alltid kontakta oss om du har frågor kring ditt kontrakt eller om du vill ha allmän bostadsinformation.

Inflyttning

I ditt hyresavtal står det från vilket datum ditt kontrakt gäller. Du får flytta in (= din tillträdesdag är) från kl. 12.00 denna dag. Nycklarna hämtar du på Bostad Västerås kontor på Stora gatan 38. Observera att om tillträdesdagen infaller på en lördag, söndag, midsommarafton, julafton, nyårsafton eller annan allmän helgdag får du flytta in från kl. 12.00 nästkommande vardag.

Utflyttning

När du ska flytta ut ur din lägenhet ska du se till att en besiktning är bokad. Du blir kontaktad av fastighetsskötaren angående detta. Du måste lämna nycklarna senast kl. 12.00 dagen efter ditt kontrakt löpt ut. Om inte alla nycklar kommer in i tid kommer hyresgästen debiteras för ett låsbyte. Nycklarna lämnas till Bostad Västerås på Stora Gatan 38.

Uppsägning

Uppsägningstiden är tre månader räknat från nästkommande månadsskifte. Ex. om du säger upp ditt hyresavtal den 15 april räknas uppsägningen från den 30 april. Avtalet upphör då att gälla den 31 juli. Du kan säga upp lägenheten genom att besöka Bostad Västerås kontor på Stora Gatan 38 och signera en uppsägning eller skicka in nedanstående blankett.

Uppsägningsblankett

 

Kontaktuppgifter