Kv. Triton

Uthyrning

Lägenheterna hyrs ut via Bostad Västerås

Lediga lägenheter

Uthyrningspolicy

Området / Lägenheterna


Området

Tredje etappen av Öster Mälarstrand är Västerås första hållbara teknik-, och miljöstadsdel. Belägen vid Mälaren öster om centrum, har stadsdelen kommit att bli ett område som erbjuder en salig blandning av natur, sjö och stad. Med höga ambitioner ska Öster Mälarstrand utgöra det senaste inom hållbart byggande, gröna gårdar, trähus, miljörum, solceller, bil-, och cykelpooler. Inom ett par år förväntas det byggas minst 600 bostäder i det redan mycket populära området.

Stadsdelen, som tidigare var en uppställningsyta för båtar, ska bli en livfull länk mellan grönområden, vattnet och andra delar av staden där det ska vara enkelt att gå och cykla. Här kan du njuta av närhet till bad, skridskoåkning, trevliga parkområden och fantastisk natur. Du har cykelavstånd till centrum och en kort promenad till en charmig småbåtshamn, en sagopark och äventyrsbadet Kokpunkten. En ledig dag tar du cykeln till badplatsen Framnäs eller en löptur i det vackra naturreservatet Björnön.

Kv. Triton ligger på Öster Mälarstrand som du kan läsa mer om här.

Lägenheterna

Kvarteret Triton vill främja mångfald. Här ska du kunna trivas och bo länge, oavsett vem du är. Därför är våra lägenheter gjorda för alla sorters familjekonstellationer, åldrar och plånböcker. Kvarteret består av fyra hus med sammanlagt 101 hyresrätter, som alla är byggda med hållbara materialval av hög kvalité.

Det ska kännas enkelt och roligt att komma hem. Sätt nyckeln i låset och välkomnas av en ljus, rymlig lägenhet med eftermiddagssolen som lyser in på ekparketten och de vitmålade väggarna. Här har alla lägenheter strategiskt placerade altaner och balkonger med bästa möjliga utsikts-, och solförhållanden, så det är bara att sjunka ner på din favoritplats och blicka ut över grönområden och promenadstråk. Och ja, du kommer även stortrivas i kök och badrum! I de flesta lägenheter är det förberett för diskmaskin och mikrovågsugn. Bor du i kvarteret Triton har du dessutom egen torktumlare och tvättmaskin i det rymliga, vitkaklade badrummet.

Parkering / Garage

Ett parkeringshus finns tillgängligt precis intill fastigheten. Det är Västerås Stad som sköter om parkeringshuset och man hyr platsen genom EasyPark-appen eller ett abonnemang med Västerås Stad.

Internet

Lägenheterna i Kvarteret Triton är kopplade till Telias fibernät. Det innebär att du som hyresgäst endast kan ansluta dig till ett abonnemang hos Telia för internet, tv och telefoni. För mer info, kontakta Telia.

Finns i lägenheten

Lägenheterna är utrustade med tvättmaskin och torktumlare, alternativt en kombinerad tvättmaskin. Köken är förberedda för diskmaskin och mikrovågsugn.

Hyran

I hyran ingår TV-paketet lagom från Telia. El och varmvatten tillkommer. Varmvatten faktureras i efterhand enligt faktisk förbrukning. För mer info angående elabonnemang och elförbrukning, kontakta Mälarenergi.

Adress

Notuddsallén 3, Tritongatan 2, tritongatan 6 och Öster Mälarstrands allé 10, 723 56 Västerås

Planlösningar

Öster Mälarstrands Allé 10

Tritongatan 2

Tritongatan 6

Notuddsallén 3

Snabbfakta

 • Hiss finns
 • 101 st hyreslägenheter
 • 1 - 4 rum och kök
 • 35 - 87 m²
 • Byggt 2017/2018
 • Alla lägenheter utom 3st har antingen balkong eller uteplats.
 • Parkeringsplats finns att hyra i intilliggande parkeringsgarage
 • Förråd finns endast i lgh
 • Förskola i botten med 4 avdelningar och egen kock
 • 288 st cykelparkeringar
 • Medlemskap i bilpool och cykelpool

 

För hyresgäster


Tornet

Din fastighetsägare är Tornet som lagt över hanteringen och förmedlingen av lägenheterna på Bostad Västerås. Under rubriken "kontaktuppgifter" kan du se vem du ska prata med angående vilket ärende.

Om den informationen du söker inte finns här är du välkommen att besöka Bostad Västerås kontor eller ringa på 021-17 19 50.

Bostad Västerås

Vi på bostad Västerås förmedlar lägenheter åt flera fastighetsägare, bland andra Tornet. Du kan alltid kontakta oss om du har frågor kring ditt kontrakt eller om du vill ha allmän bostadsinformation.

Inflyttning

I ditt hyresavtal står det från vilket datum ditt kontrakt gäller. Du får flytta in (= din tillträdesdag är) från kl. 12.00 denna dag. Nycklarna hämtar du på Bostad Västerås kontor på Stora gatan 38. Observera att om tillträdesdagen infaller på en lördag, söndag, midsommarafton, julafton, nyårsafton eller annan allmän helgdag får du flytta in från kl. 12.00 nästkommande vardag.

Utflyttning

När du ska flytta ut ur din lägenhet ska du se till att en besiktning är bokad. Du blir kontaktad av fastighetsskötaren angående detta. Du måste lämna nycklarna senast kl. 12.00 dagen efter ditt kontrakt löpt ut. Om inte alla nycklar kommer in i tid kommer hyresgästen debiteras för ett låsbyte. Nycklarna lämnas till Bostad Västerås på Stora Gatan 38.

Uppsägning

Uppsägningstiden är tre månader räknat från nästkommande månadsskifte. Ex. om du säger upp ditt hyresavtal den 15 april räknas uppsägningen från den 30 april. Avtalet upphör då att gälla den 31 juli. Du kan säga upp lägenheten genom att besöka Bostad Västerås kontor på Stora Gatan 38 och signera en uppsägning eller skicka in nedanstående blankett.

Uppsägningsblankett

 

Kontaktuppgifter