Pilen

Området / Lägenheterna


Området

Husen ligger utmed Pilgatan, ca 1 km öster om Västerås centrum. Tidigare har området varit bebyggd av industrilokaler men dessa är nu rivna för att lämna plats åt en blandning av bostads- och hyresrätter i ett väldigt attraktivt läge. Hela området är nu i förändring och kommer när det är färdigt innehålla över 600 bostäder som en del av Västerås utökade centrum. I området finns redan idag en stor matvarubutik samt ett hotell.

Till Västerås utbud av handel, restauranger och kulturupplevelser tar man sig enkelt med cykel eller till fots på 5 respektive 15 minuter. Väl där tar du dig med tåg till flera av de omkringliggande städerna utan byte, till exempel är huvudstaden bara ca en timme bort.

Lägenheterna

Lägenheterna karaktäriseras av ljusa färger på väggarna och ekparkett på golvet. I hallen ligger det klinker. Lägenheterna är utrustad med säkerhetsdörr, kyl och frys, mikro, diskmaskin samt spis med induktionshäll och ugn. I badrummet finns det tvättmaskin och torktumlare (kombimaskin i de mindre lägenheterna), duschskärmvägg, handdukstork, torkställ, spegel med LED-belysning, kommod. Väggarna är helkaklade och det är klinker på golvet. I 4 rum och kök finns det dessutom ett extra badrum med toalett.

Samtliga lägenheter har balkong, fransk balkong eller egen uteplats. Till varje lägenhet finns lägenhetsförråd antingen i lägenheten eller i källarplanet.

Samtliga våningsplan nås med hiss och trappa. Entréerna är välkomnande och smakfullt utformade med mycket god belysning. Samtliga utrustade med postboxar. Ett av trapphusen är också utrustat med paketutlämningsboxar. I varje trapphusentré finns utrymme för barnvagnar och rullstolar.

Vi erbjuder lägenheter i varierande storlekar, från 1 rum och kök på 31 kvm till 4 rum och kök på 85 kvm. Nedan kan du se ett exempel på 1 till 4 rum och kök.

Internet

Pilen är anslutet till ett öppet stadsnät. Det betyder att du själv kan välja mellan ett antal leverantörer av tv, bredband och telefoni, och bara betala för det du själv använder. Önskar du beställa något kontaktar du iTux.

Finns i lägenheten

Samtliga lägenheter är utrustade med diskmaskin, mikrovågsugn, Tvättmaskin och torktumlare, alternativt kombimaskin och persienner.

Hyran

Värme ingår i hyran. Avgift för el och vatten faktureras i efterhand mot förbrukning.

Adress

Pilgatan 25B
Viktoriagatan 3
Myggbogatan 4 & 6

Länkar

Planlösningar (kommer inom kort)

Uthyrning

Lägenheterna hyrs ut via Bostad Västerås

Lediga lägenheter

Snabbfakta

 • Hiss finns
 • 108 st hyreslägenheter
 • 1 - 4 rum och kök
 • 31 - 85 m²
 • Inflytt mars/april 2022
 • Förråd finns (i lägenhet eller kälarplan)
 • Stadsnät via iTux
 • Balkong, fransk balkong eller uteplats i alla lgh
 • 57st parkeringsplatser
 • Cykelförråd finns i källare
 • Rökfritt inom hela fastigheten, inkl balkong och innergård