Kartografen 19

Området/Lägenheterna


Bostäderna

Kartografen 19 består av två sammanbyggda flerbostadshus i trä uppförda i 2 våningar. Totalt tillkommer 11 lägenheter i blandade storlekar med genomtänkta planlösningar och lättmöblerade rum. Husen blir småskaliga för att passa in i den kommande villa och radhusbebyggelse i det nya växande området Västra Skälby. Husen försörjs med bergvärme och värmeåtervinning för att långsiktigt ha ett lågt klimatavtryck.

Bostäderna är smakfullt planerade och har en hög grundstandard med ljust målade väggar, genomgående ek-laminatgolv och fullutrustade kök med diskmaskin och induktionshäll. I badrummen är väggarna kaklade, golven av klinker och duschväggarna i glas. Utöver det utrustas samtliga badrum med kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Vill du koppla av eller umgås med nära och kära kan den gemensamma trädgården vara ett fint alternativ.

Området

Västra Skälby är ett omtyckt bostadsområde ca 6 km sydväst om Västerås Centrum. Skälby innehåller en variation hyres-, bostads- och äganderätter. I området finns det elljusspår, fotbollsplaner och trevliga grönområden. Skälby har karaktären av en småstad och är ett barnvänligt område med säkra trafikleder och separata cykelbanor. Utbyggnaden av Skälby fortsätter och nya småhus växer upp i takt med att kommunen lämnar ut nya tomter.

Utformningen av området är inspirerat av trädgårdsstaden med dess ideér om småskaliga bostadskvarter. Tanken är att variationen av bostadsbebyggelsen ska hållas samman av ett enhetligt gaturum.

I framtiden kommer Västra Skälby att växa. Arbetet med ytterligare bostadsetapper har påbörjats via planprogram.

Uthyrning

Lägenheterna hyrs ut via Bostad Västerås

Lediga lägenheter

Snabbfakta

  • 11st lägenheter
  • 1-3 rum och kök
  • 28-67 kvm
  • Byggt 2022/2023
  • 7st parkeringar finns att hyra för 500kr/mån
  • Diskmaskin finns
  • Kombinerad tvättmaskin/torktumlare i badrummen
  • Lägenheterna på 28 kvm har klädkammare, resterande lägenheter har förråd i lägenheterna.

Länkar

Planlösningar