Vårt erbjudande för studentbostäder - Paket 1

 

Samtliga studentbostäder i Västerås förmedlas av oss på Bostad Västerås. Det gör vi på uppdrag av Västerås stad och i samarbete med alla fastighetsägare som har studentbostäder. Anledningen till det är att göra det enkelt för studenterna att få bostad och för att kunna erbjuda en fungerande bostadsgaranti. Du som fastighetsägare behöver inte tänka på uthyrning och att vara tillgänglig under t ex sommaren och jul/nyår då en stor del av förmedlingen av studentbostäder sker.

 

 

Vi ser till att marknadsföra och informera om era studentbostäder. I paketet ingår även förmedling av bostäderna och kontroll av studieintyg samt kreditupplysning.

Information på om studentbostäder

Alla studentbostäder/områden presenteras på vår hemsida under ”Studentbostäder – Våra områden”. Där finns samlad info om bostäderna, hur man söker studentbostad och vem som är fastighetsägare. Vi besvarar alla frågor och funderingar samt ger råd och tips via vår centrala bo-butik eller via mejl och sociala medier.

Förmedling av studentbostäder

Vi förmedlar lediga lägenheter till studenter som visat godkänt studieintyg. Det innebär att vi skickar erbjudande, svarar på frågor om bostaden och väntar in svar på erbjudanden från sökande.

Kontroll av studieintyg mm

Vi ser till att sökande visat studieintyg och kan även ta en kreditupplysning om så önskas.

Presentation av ny hyresgäst

När vi har en färdig hyresgäst åt er, skickar vi över underlag så ni bara behöver skriva kontrakt.