Mälarhem (äldreboende)

Området

Mälarhem ligger på vetterslund ca 2,5 km från Västerås centrum. Mälarhem är i huvudsak ett vårdboende för främst finsktalande. Totalt finns det 26 vård och omsorgsplatser. I fastigheten finns det även 7 st hyreslägenheter, Tre stycken 3 rok och fyra stycken 2 rok.
Dessa lägenheter hyrs ut på vanligt vis. Kravet är dock att man är fyllda 65 år. Det är även en fördel om man behärskar det finska språket.
Samtliga sju lägenheter är utrustade med tvättmaskin, torktumlare och centraldammsugare.

Hyresgästerna har ingen tillgång till servicen i huset men på nedre botten finns en restaurang där de boende kan köpa lunch eller matlåda. Extra hjälp som tex hemtjänst erbjuder bla Västerås stad. Läs mer om hemtjänst här.

Fastigheten ligger på Vetterslund som du kan läsa mer om här.

Adress

Vetterslundsgatan 5, 724 62 Västerås

Länkar

Planlösningar     Karta     Översiktskarta

Uthyrning

Lägenheterna hyrs ut via Bostad Västerås.

Så söker du bostad

Lediga lägenheter

 

Snabbfakta

  • Totalt 7 st hyreslägenheter
  • 3 st lägenheter på 3 rok
  • 4 st lägenheter på 2 rok
  • Krav på att vara fyllda 65 år
  • Gärna finsktalande
  • Restaurang i huset
 
   

 

För Hyresgäster

Nedan hittar du information för dig som redan fått kontrakt.

De som är intresserade av dessa lägenheter kan anmäla sig som sökande via vår hemsida. Gå under rubriken "registrera dig" högst upp på sidan och fyll i en intresseanmälan. Glöm ej att kryssa i "Mälarhem" under bostadsönskemål.

De lägenheter som blir lediga kommer att presenteras under rubriken "ledigt att hyra". Den sökande måste själv anmäla intresse för ledig lägenhet för att bli aktuell för ett erbjudande

Kontakt

Kontakta Bostad Västerås för frågor angående Mälarhem.

021-17 19 50

info@bostadvasteras.se

Uppsägning

Uppsägningstiden för lägenheter är enligt hyreslagen minst tre månader räknat från det månadsskifte, som kommer närmast efter uppsägningsdagen.

T.ex. säger upp ditt hyresavtal den 15 april räknas uppsägningen från den 30 april. Avtalet upphör då att gälla den 31 juli.

Du kan säga upp lägenheten genom att komma in till Bostad Västerås kontor på Stora Gatan 38 i eller skicka in nedanstående blankett. 

 

Uppsägningsblankett

 

 


 
Västerås Mälarstaden