Utbildning

Lärosäte med gamla anor

Västerås är en lärdomsstad med mycket gamla anor. Rudbeckianska gymnasiet är Sveriges äldsta gymnasieskola, den grundades redan 1623 av biskop Johannes Rudbeckius.

I Västerås kan du och dina barn utbilda er till nästan vad som helst. De yngre barnen har tillgång till bra förskolor och skolor. Här finns mängder av inriktningar att välja mellan.

Valmöjligheterna fortsätter sedan i takt med att barnen växer. Det finns flera friskolor, både på grundskole- och gymnasienivå med olika specialinriktningar, exempelvis naturvetenskap, humanistiska eller estetiska ämnen, dans och musik, handel och företagande.

Mälardalens högskola

Allt fler väljer att läsa vid Mälardalens Högskola. Det är en ung högskola, bara ett tiotal år gammal, som vuxit snabbare än någon kunnat ana eller hoppas.
På Mälardalens högskola med huvudorterna Eskilstuna och Västerås finns 15 000 studenter och 950 anställda. Studenterna läser tekniska och naturvetenskapliga ämnen, samhällsvetenskap, beteendevetenskap, humaniora eller vårdvetenskap.

Utbildnings- & högteknologistaden

Den moderna och centralt belägna Mälardalens högskola har 15 000 studenter på huvudorterna Västerås och Eskilstuna. Mälardalens högskola betyder ökad tillgång till en kreativ miljö, vilket stöder utvecklingen inom både teknik och humaniora. Västerås och ABB är synonymt.

ABB satsar mycket på forskning, utveckling och högteknologiska produkter.

  


 
Västerås Mälarstaden